Eco Cover Energy

Güneş paneli üreticileri ne diyor?

Oct 17, 2023

Güneş paneli üreticileri, güç çıkışınızı maksimumda tutmanız için uzun vadeli bakım/garanti programının bir parçası olarak güneş panellerinizi düzenli olarak temizlemeniz gerektiğini önerirler. Kirlenme, güneş ışınlarının engelsiz bir şekilde güneş hücrelerinize ulaşmasını engellemenin ötesinde, kirli paneller aynı zamanda fazladan ısıyı tutma eğilimindedirler ve bu da hücrelerin panelin içinde ne kadar sıcak olduğuyla doğru orantılı olarak daha az enerji üretmelerine neden olur.

Her şeyde olduğu gibi, güneş panellerinizi düzenli aralıklarla temizlemek, onların daha etkili bir şekilde çalışmasını ve aynı zamanda dayanıklılıklarını artırmasını sağlar. 

Panel üreticileri bir çok yerde panel temizliğinin önemini vurgular ve hatta kirlilik nedeni ile oluşacak hücre bozulmaların garanti kapsamı dışına çıktığını açıkca belirtirler. Bu nedenle panel temizliği yatırımınızın garanti koşulları için bir ön şart haline gelmektedir.

Aşağıda bazı panel üretilerinin kullanım kılavuzu ve garanti dokümanlarından derlenmiş ifadeleri bulacaksınız. Göreceğiniz gibi üreticiler panel temizliğini önemsiyor ve bunun mevcut operasyonun bir parçası olduğunu ifade ediyorlar.


“Modülün cam yüzeyini kirlendiğinde temizleyin”

– Mitsubishi

“Modül yüzeyi kirlenirse güç çıkışı düşebilir”

– Sanyo

“Kir biriktiğinde ise cam yüzeyini temizleyin”

- Sharp