Eco Cover Energy

Reverse Osmoz Suyu Nedir? Farkı ve Faydaları Nelerdir?

May 28, 2023

Reverse Osmoz suyu nedir ve onunla neler yapabilirsiniz? Aşağıda reverse ozmoz suyunun neleri içerdiğini, nasıl çalıştığını ve faydalarının neler olduğunu açıklıyoruz.


Reverse Osmoz suyu nedir?
Reverse osmoz suyu aynı zamanda demineralize su olarak da adlandırılır ve suyun en saf halidir. Kireç, kurşun, tuz, demir, sodyum, potasyum, magnezyum ve organik kirlilik içermeyen saf su molekülleridir. Reverse osmoz suyu çok saftır ve dolayısıyla hiçbir iz veya leke bırakmaz. Bu saf su aynı zamanda yüzeye iyi şekilde nüfuz edebilir. Bu sayede belirli nesnelerin temizliği çok daha kolay ve güvenli olur, çünkü reverse osmoz suyu içerisinde extra hiç birşey içermez . Reverse osmoz suyu her türlü malzeme ve nesnenin temizliği için son derece uygundur. 

Bununla birlikte, reverse ozmoz suyunun en yaygın kullanılan uygulaması, çoğunlukla temizlik şirketleri ve pencere temizleyicileri tarafından yapılan temizlik ve sanitasyondur. Reverse osmoz suyu kullanıldığında sabun veya kimyasal madde kullanılmasına da gerek kalmaz. Bu sebepten dolayı güneş panel temizliği için en uygun su reverese osmoz suyudur ve panellerinize  zarar vermez.

saf su arıtma süreç diagramı


Musluk suyu ile reverse ozmoz suyu arasındaki fark nedir?

Normal musluk suyu,  güneş panellerini temizlemek için istenmeyen küçük partiküller içerir (kireç ve vb.). Bu partiküller micro boyutta olduğu için gözle görülmez fakat filtrelenmesi gerekir. Normal musluk suyu, basınç vasıtasıyla kaba ve ardından da ince bir partikül filtresinden geçirilir ve bu şekilde parçacıkların büyük çoğunluğu bertaraf edilir, ancak bir kısım istenmeyen maddeler hala su içerisinde kalır. Reverse ozmoz teknigi ile suyun içerisindeki anyon ve katyonlar da uzaklaştırılarak su güneş panel temizliğine uygun hale getirilir. Reverse osmoz suyu kirli bileşenleri kolayca emer ve bu sayede ekstra temizlik ürünlerinin kullanılmasına gerek kalmaz (eğer kirlilik oranı %20 ve altı ise).

 Sudan kireci bertaraf eden su arıtma cihazları bulunmaktadır fakat bu cihazlar panel temizliği için gerekli su kalitesini sağlayamamaktadır. En uygun çözüm, profesyonel bir arıtma kullanmaktır. Bu kullanacağınız sistemin size temizlik için gerekli saflığı ve debiyi sağlayacağından emin olmak gerekir.
Su arıtma cihazları, saflık seviyesi ve kapasite parametrelerine göre 4000$ ile 9000$ arasında değişen fiyatlara sahiptir.